Apsis Kontrol Sistemleri
TEST CİHAZLARIMIZ
Artık Her Şey Kontrol Altında
FİŞLİ KABLO TEST CİHAZI
TS IEC 60884 STANDARDINA GÖRE
% 100 KONTROL FİŞLİ KABLO GÜVENLİK
RUTİN DENEY CİHAZI

KTST-505
TEKNİK VE KULLANIM KILAVUZU

Fişli Kablo Test Cihazı
Elektriksel Özellikler Çalışma gerilimi 220V AC
Nominal Hava Basıncı  6 Atm, Temiz ve kuru hava
Topraklama akım eşiği 18 Amp AC
İzolasyon test gerilimleri 2 kV AC ± 10%
A1-K, A2-K 2 kV AC ± 10%
İzolasyon test gerilimi kısa devre akımı Max 3 mA
Bilgisayar kontrol ünitesi operasyon gücü 0.1 Flops
Cihaz Test süresi 3 sn

Toprak devamlılığı 18 Amp akım akıtılarak test edilir.
Boy Ölçümü: 60cm. – 6m arasında olup faz ve nötr ayrı ayrı ölçülür.
Fiş çeveresi  (Contour) baskı kuvveti: 20 Newton min.
Cihaz gövdesi renkleri  Ral 7035, Ral 7001 ’ dir.

1. Testler  
2. 2 Kutuplu (Topraksız)
3. 3 Kutuplu (Topraklı)

Fişli Kablo  Güvenlik Test Cihazı topraklı (3 kutuplu) fişli kabloların %100 güvenlik testlerini yapar. Bu testler:

  1. Güvenlikli çok düşük gerilim altında toprak süreklilik testi

Açık devre gerilimi: 24V AC max. olup 0 - 25A AC arası ayarlanabilir akım ile yapılır. Cihazın topraklama iletkeni için süreklilik eşik değeri 18A AC dir. Toprak iletkeninin kopukluğunu ve/veya  toprak iletkeninin bu akımı taşıyabildiği test edilir.

  1. Boy testleri
  2. Gerilim Testi AC 2000V ± 10% (etkin değer)
  3. En az 1 sn süre ile L,  N ve Toprak hattı arasında gerilim testi esnasında atlama (flash-over)  olmamalıdır.
  4. L veya N hattının toprak ile karışma durumunu 
  1. Kurulum

-   Test sistemi arka yüzünde bulunan topraklama terminali üzerinden en yakın toprak şebekesine 6 mm2'lik kablo ile bağlanır. Cihaz topraksız olarak kullanılmamalıdır.

  1. Test sistemi besleme kablosu 220 VAC şebekeye korumalı kesici üzerinden bağlanır. Bu bağlantı esnasında kesici açık devre olmalıdır.
  2. Test sistemi hava girişi hava şebekesine 6 bar'a ayarlı basınç regülatörü ve su filtresi üzerinden bağlanır. Cihaz içerisinde kullanılan pnömatik komponentlerin yağlanma ihtiyacı yoktur. Hava bağlantısı esnasında test ünitesinin kapakları açılabileceğinden yakınında durulmamalıdır, açılmaya karşı herhangi bir engel olmamalıdır. 
  3. Kumanda ünitesini test sisteminin üzerine yerleştiriniz.Patek Philippe replica
  4. Test ünitesinden kumanda ünitesine güç bağlantısını yapınız.
  5. Test ünitesinden kumanda ünitesine kontrol kablosu bağlantısını yapınız.
  6. Sisteme hava veriniz.

    1. Çaliştirma:

    Gerilimi açiniz (kesiciyi kapali konuma getiriniz).

    1. Cihaza açma/kapama anahtari kullanarak enerji veriniz. Birkaç sn içinde ekranda firma ismi, servis telefonu ve mod seçme mesajlari arka arkaya görülecektir.
    2. Teste başlamak için kirmizi butona (Hata Onay/Reset) basarak test moduna geçebilirsiniz.
    3. Test modunda test sistemi üzerindeki prize fişli kablo takilir.
    4. Test mekanizmasindan uzaklaşarak test sistemi üzerindeki kirmizi test butonuna(Test Başla) basarak testti başlatiniz.
    5. Test başladiğinda fiş kapaklari kapanacaktir. replica watches
    6. Fişli kablo üzerinde sirasiyla süreklilik ve YG testleri yapilir.
    1. Testlerden herhangi birinde hata olduğunda kontrol ünitesi hata mesaji vererek fiş kapaklarini kapali tutar. Bu durumda operatör kirmizi işikli butona (Hata Onay/Reset) basarak hatayi onaylar ve kapaklarin açilmasini sağlayarak hatali fişli kabloyu ayirir.
    2. Test başarili olduğunda ise cihaz otomatik olarak fiş kapaklarini açar, fiş göbeğine testten geçti işaretini basarak fişli kabloyu birakir.

    1. Kalibrasyon ve Ayarlama Menüsü:
      Kontrol ünitesine enerji verildikten sonra (Ayar) butonuna basilarak ayar moduna geçilir. Ayar modu YG test ve Topraklama test akim ayarlarinda oluşur. YG Test modunda Ayar-Kabul butonuna basildiğinda cihaz fiş uçlari arasina ölçülebilmesi amaciyla (Voltmetrelerin oturma sürelerinin en az 4 kati) 8 sn süre ile YG verir. Bu esnada herhangi bir atlama veya kaçak olduğunda gerilimi otomatik olarak keser. YG Testinde test sisteminde bulunan YG Ýndikatör lambasi yanmalidir. Aksi taktirde servise başvurunuz.
      Akim ayari yapabilmek için test sistemine fişli kablo takiniz. Ayar modunda Ayar butonuna tekrar basildiğinda topraklama test moduna geçilir. Bu durumda Ayar Kabul butonuna basildiğinda topraklama gerilimi varyaği yaklaşik 5 sn aktive olur. Bu durumda topraklama akimi 25 Amp'e ayarlanmalidir.
      Kalibrasyon ve ayar modundan test moduna geçebilmeniz için Hata-Onay/Reset butonuna basmaniz yeterlidir.
    Çalıştırma:
  • Gerilimi açınız (kesiciyi kapalı konuma getiriniz).
  1. Cihaza açma/kapama anahtarı kullanarak enerji veriniz. Birkaç sn içinde ekranda firma ismi, servis telefonu ve mod seçme mesajları arka arkaya görülecektir.
  2. Teste başlamak için kırmızı butona (Hata Onay/Reset) basarak test moduna geçebilirsiniz.
  3. Test modunda test sistemi üzerindeki prize fişli kablo takılır.
  4. Test mekanizmasından uzaklaşarak test sistemi üzerindeki kırmızı test butonuna(Test Başla) basarak testti başlatınız.
  5. Test başladığında fiş kapakları kapanacaktır.
  6. Fişli kablo üzerinde sırasıyla süreklilik ve YG testleri yapılır.
  1. Testlerden herhangi birinde hata olduğunda kontrol ünitesi hata mesajı vererek fiş kapaklarını kapalı tutar. Bu durumda operatör kırmızı ışıklı butona (Hata Onay/Reset) basarak hatayı onaylar ve kapakların açılmasını sağlayarak hatalı fişli kabloyu ayırır.
  2. Test başarılı olduğunda ise cihaz otomatik olarak fiş kapaklarını açar, fiş göbeğine testten geçti işaretini basarak fişli kabloyu bırakır.
  1. Kalibrasyon ve Ayarlama Menüsü:
    Kontrol ünitesine enerji verildikten sonra (Ayar) butonuna basılarak ayar moduna geçilir. Ayar modu YG test ve Topraklama test akım ayarlarında oluşur. YG Test modunda Ayar-Kabul butonuna basıldığında cihaz fiş uçları arasına ölçülebilmesi amacıyla (Voltmetrelerin oturma sürelerinin en az 4 katı) 8 sn süre ile YG verir. Bu esnada herhangi bir atlama veya kaçak olduğunda gerilimi otomatik olarak keser. YG Testinde test sisteminde bulunan YG İndikatör lambası yanmalıdır. Aksi taktirde servise başvurunuz.
    Akım ayarı yapabilmek için test sistemine fişli kablo takınız. Ayar modunda Ayar butonuna tekrar basıldığında topraklama test moduna geçilir. Bu durumda Ayar Kabul butonuna basıldığında topraklama gerilimi varyağı yaklaşık 5 sn aktive olur. Bu durumda topraklama akımı 25 Amp'e ayarlanmalıdır.
    Kalibrasyon ve ayar modundan test moduna geçebilmeniz için Hata-Onay/Reset butonuna basmanız yeterlidir.
  1. Günlük çalışma :
    Her sabah cihaz çalıştılmadan önce test ayarları ölçülmeli(topraklama akımı) kusurlu örneklerle cihazın fonksiyonerliği test edilmelidir.
  1. Kalibrasyon:
    Yılda bir defa KTST-505 cihazınız TSE veya Kalibrason Sertifikası verebilecek herhangi bir akredite laboratuvarda kalibre edilmelidir.
  1. Periyodik Bakım Planı :

KTSR-505 Test Cihazı yılda en az bir defa veya 1,000,000 (bir milyon)  baskıda bir defa periodik bakıma girmelidir. Bakım üretici/yetkili firma tarafından yapılmalıdır.

  1.   Kritik Yedek Parça Listesi :

Cihazın kritik yedek parçası bulunmamakta ve tüm yedek parçası üretici/yetkili firmadan temin edilebilir.
10.   Garanti / Servis :  
Cihazınızın garanti süresi teslim tarihinden itibaren tüm elektrik ve mekanik akasamlar (Pnömatik aksam hariç) 2 yıl veya 1.200.000 testtir (hangisi önce tamamlanırsa garanti bitmiş sayılır).  Malın bütün parçaları dahil olmak üzere tamamı Firmamızın garantisi kapsamındadır. Malın garanti süresi içerisinde, gerek malzeme ve işçilik, gerekse montaj hatalarından dolayı arızalanması halinde, işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli yada başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin tamiri yapılacaktır. Malın kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı kullanılmasından kaynaklanan arızalar garanti kapsamı dışındadır. Teslim edilen ürün labaratuvar deney düzenekleri şeklinde olup sadece yetkili ve ehil teknik personnel tarafından kullanılabilir. Cihaz herhangi bir sebepten dolayı çalışmıyorsa lütfen sadece üretici/yetkili firmayı arayınız ve sisteme yetkisi olmayan kişilerin müdahalesine müsaade etmeyiniz.
Üretici firma,  cihaza 10 yıl boyunca servis hizmeti vermeyi taahhüt etmektedir. 
NOT : a) Taşınma esnasında dıştan fiziksel bir darbe görmüş veya kırılmış cihazlar,
b) Pünomatik devre içinde su bulunan,  kapakları veya vidaları sökülmüş cihazlar,
c) Yangın, sudan ve doğal afetlerden etkilenmiş cihazlar,
d) Yetkili ve akredite diplomalı teknik personel harici ehil olmayan kişiler tarafından kullanılan cihazlar,
e) Garanti Belgesine Fatura no’su ve Fatura tarihi yazdırılmamış ve/veya satıcı kaşesi , imzası bulunmayan cihazlar garanti kapsamının dışındadır.